НОВИНИ

Частично бедствено положение е обявено в кюстендилското село Гърляно

Частично бедствено положение е обявено в кюстендилското село Гърляно. Река Бистрица е излязла от коритото си и е разрушила няколко стопански постройки и оградата на една обитаема къща. Жертви и пострадали няма.

bnt avatar logo
от Ангелина Дочева
09:14, 02.12.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Придошлите води от активното топене на снега са повишили нивото на река Бистрица пет пъти за изминалото денонощие. Залети са ниви и дворове в село Гърляно. Водата е достигнала до дома на Валери около три часа през нощта. От тогава, аварийни екипи са на място и правят укрепвания.

На място в селото са пристигнали специалисти, които са направили оглед и оценка на ситуацията. Издадени са предписания за работа, за да може аварийно-спасителните екипи да започнат да правят насипи, където има застрашени от наводняване.

Екипите, които са на място в Гърляно правят насипи с едра скална маса, за да върнат река Бистрица в коритото ѝ. Наносите и дърветата, които е докарала водата са съборили и един електрически стълб, прекъснато е електроподаването заради извършването на аварийни дейности.


В село Джерман реката отнесе подпорна стена на една от къщите, което наложи евакуация на едно семейство. Те не са пострадали. Аварийни екипи правят насипи, за да предотвратят навлизането на водата в дома им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кравеферма тормози хората в софийското село Лесново
Кравеферма тормози хората в софийското село Лесново
Над 10 хиляди души чакат за настаняване в общинско жилище в София
Над 10 хиляди души чакат за настаняване в общинско жилище в София