НОВИНИ

Бедствено положение в община Панагюрище​ заради недостиг на питейна вода

Кметът на Панагюрище Никола Белишки е обявил бедствено положение в средногорската община от днес до 21 септември, съобщават от пресцентъра на администрацията. От там уточняват, че продължителното засушаване и множество аварии на магистралния водопровод са довели до остър недостиг на вода за питейно-битови нужди.

bnt avatar logo
от БТА
13:47, 15.09.2017
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
бедствено положение община панагюрище​ заради недостиг питейна вода

Магистралният водопровод е силно амортизиран, с множество течове по трасето и постоянни аварии, поради което по него не достига необходимото количество вода до град Панагюрище и околните села, посочват от пресцентъра. За последните последните 10 дни са станали общо 16 аварии по трасето.

С цел недопускане на рискове за здравето и живота на жителите на община Панагюрище и необходимостта от провеждане на неотложни аварийно-възстановителни работи на централния водопровод, е обявено бедствено положение за гр. Панагюрище и селата Бъта, Баня, Оборище, Елшица, Левски, Поибрене и Попинци.

За преодоляване на кризисната ситуация е сформиран щаб за координация на извършваните неотложни аварийно-възстановителни работи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа между джип и такси на столичния булевард Царица Йоанна (ВИДЕО)
Катастрофа между джип и такси на столичния булевард "Царица Йоанна" (ВИДЕО)
Горещо, още по-горещо... избори
Горещо, още по-горещо... избори