НОВИНИ

Бедствено положение в село Лясково и частично бедствено положение в Садово

Кметът на община Асеновград Емил Караиванов е обявил бедствено положение за село Лясково и за района на Асеновата крепост заради активирало се свлачище на пътя за селото. Няма данни за бедстващи хора или домашни животни. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

bnt avatar logo
от БТА
22:39, 28.06.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
бедствено положение село лясково частично бедствено положение садово

Във връзка с обилните валежи, нивото на река Чая на територията на общината се е повишило с над един метър. Критични точки има в района на селата Нареченски бани и Бачково. От придошлите води е паднал малкият мост в с. Нареченски бани, а в село Тополово има отнесени участъци от пътните настилки, уточниха от общината.

Забранен е достъпът и ползването на сградата на НЧ "Свети Преп. Пайсии Хилендарски" в Асеновград, което има нанесени щети по покривната конструкция. Нивото на язовирите се проследява от операторите и наемателите, които също подават информация към Оперативния щаб. Към настоящия момент няма данни за язовири, застрашени от преливане. Установен е компрометиран участък от свлачище на път Асеновград-Лясково, извършено е обезопасяване на участъка.

От пресцентъра на полицията в Пловдив съобщиха, че са разчистени скалните отломки, паднали на пътното платно след Бачково в посока Югово. Движението на пътя между Асеновград и Смолян е нормализирано.


Кметът на община Садово Димитър Здравков обяви частично бедствено положение заради наводнение след разлив на река Чая. Той уточни, че мярката е за района след село Катуница. Високите води са отнесли един мост, залят е пътят към селото и част от републиканския път Е-80. На този етап няма засегнати жилищни сгради, няма и пострадали животни, но са залети огромни селскостопански площи, добави Здравков. Засегнатият район, в това число и реката, остават под непрекъснато наблюдение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6 души са убити и над 20 ранени при стрелба в редакцията на вестник в Мериленд
6 души са убити и над 20 ранени при стрелба в редакцията на вестник в Мериленд
Италия заплашва да блокира всички решения от срещата на върха заради миграцията
Италия заплашва да блокира всички решения от срещата на върха заради миграцията