НОВИНИ

Бедственото положение в Община Две могили остава в сила

В Русенско ситуацията вече постепенно се нормализира, токът е пуснат във всички населени места, но в Община Две могили обявеното бедствено положение остава в сила. Там без ток са три села. Екипите на енергоснабдяване работят за отстраняване на повредите, помагат им военни с машини от поделението на Българската армия. Даниела Димитрова е на пряката ни линия.

bnt avatar logo
от БНТ
18:15, 18.01.2016
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Няма бедстващи хора, каза репортерът на БНТ Даниела Димитрова.

В кризисния център на БЧК са настанени само трима души. Заради тежката зимна обстановка в русенско са станали 23 катастрофи, а екипи на пожарната са изтеглили от преспите над 50 закъсали автомобила. Снегопочистването продължава и в момента.

34 машини чистят в града, а 20 извън него. Синята зона в Русе днес беше безплатна за паркиране, за да могат платната да се освободят от автомобилите. Аварийни екипи от сутринта обезопасяват обществените сгради и почистват покривите им, защото натрупалия сняг достига до 400 килограма и застрашава минувачите.

В Община Русе eдинствено остава затворен пътят Червена вода – Кубрат. На изхода на града още от вчера десетки автомобили чакат да се разчисти платното.

Вижте реакциите на шофьорите, включително и на линейка на Спешна помощ, която не успя да пристигне до болния пациент.

;

По информация на Енерго-Про 25 села са без ток в Добричка област. Работи се по отстраняване на авариите. В почти цялата област училищата са затворени. В Община Върбица е обявено бедствено положение. Пътищата там са проходими, но населените места са без ток.

Общо 57 села в Шуменска област са без електричество от неделя. Без вода са 23 населени места.Аварийните екипи работят, но не смогват да оправят всички повреди по електропреностната мрежа. Заради снегонавявания са затворени общински пътища. Спряно е движение по главните пътища към Русе и Силистра.

Въпреки предупрежденията на властите и информационните табели, шофьорите пренебрегват забраните и влизат в затрупаните от снега пътища.

Натоварен ден имаха и спасителните екипи, които са провели 30 операции за изваждане на закъсали автомобили и хора от преспите. До шуменската болница с тежки машини са превозени хемодиализно болни. Засега в блокираните от снега села има храни от първа необходимост. Продължаваме да следим зимната обстановка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
паднали клони !!!
паднали клони !!!
Бивш затворник наръга над 10 пъти момиче на спирка в Перник
Бивш затворник наръга над 10 пъти момиче на спирка в Перник