НОВИНИ

Белгия отхвърля повечето повторни молби за убежище

Белгия отхвърля близо 75 на 100 от повторните молби за убежище, съобщиха местни медии. За миналата година броят на молбите от мигранти, които вече са получили отказ от закрила в страната и отново са опитали да подадат документи, е достигнал 4000.

bnt avatar logo
от БТА
10:28, 12.06.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света
белгия отхвърля повечето повторни молби убежище

От службата, която разглежда молбите, отбелязват, че системата се задръства от многократните опити на мигрантите, затова са предприели издаването на масови откази. Основната причина е, че не се отчита настъпването на нови обстоятелства между отхвърлянето на първото заявление и внасянето на следващото.

От службата изразяват очакването с масовите откази да се създаде възможност за навременното разглеждане на молбите на останалите чужденци, за които може да съществува основание за предоставянето на закрила.

За миналата година Белгия отчита 4000 повторни молби от общо близо 19 000 заявления. Общият брой на внесените молби миналата година е намалял двойно спрямо данните от 2015 година. В близо 58 на 100 от случаите миналата година Белгия е присъдила статут на закрила. От началото на тази година в страната биват подавани средно по 1300 нови молби на месец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Единственият у нас кибернож вече работи в Пловдив
Единственият у нас кибернож вече работи в Пловдив
Македония обмисля промяна на името си в опит да влезе в НАТО
Македония обмисля промяна на името си в опит да влезе в НАТО