НОВИНИ

Белгия предаде „Райънеър“ на съд заради непрофесионално отношение към пътниците

Белгийският министър на икономиката и въпросите на потребителите Крис Петерс съобщи, че е предал нискотарифната ирландска авиокомпания „Райънеър“ на Търговския съд. Министърът обвинява авиопревозвача в непрофесионално поведение покрай отмяната на полети.

bnt avatar logo
от БТА
10:15, 05.10.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света
белгия предаде райънеър съд заради непрофесионално отношение пътниците

Петерс коментира, че „Райънеър“ не проявява професионална съвест, защото изпраща съобщения на английски на пътниците, използвали френски или фламандски език при купуването на своите билети. В допълнение авиокомпанията давала твърде малко сведения за правата на пътниците при отмяната на полет.

В такъв мащаб отмяната на полети е неприемлива, липсва професионализъм, коментира Петерс. Той изразява надежда Райънеър да прекрати неправомерните си действия. Медиите уточняват, че жалбата до съда цели постановяването на наказание, ако нарушенията продължат.

;

Организацията за защита на белгийските потребители „Тест аша“ отбелязва, че авиокомпанията е предлагала единствено възстановяване на сумата по билета за анулиран полет, вместо да съобщи на разбираем език на пътниците, че имат право на обезщетение. Това важи особено за случаите, в които полет е бил отменен по-малко от две седмици преди датата, на която е трябвало да бъде изпълнен. Отчита се и че от „Райънеър“ настоявали пътниците, засегнати от неизпълнените полети, да общуват с авиокомпанията само на английски език.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Кишинев започна XIII-тата световна среща на българските медии
В Кишинев започна XIII-тата световна среща на българските медии
Министерството за европредседателството набира доброволци
Министерството за европредседателството набира доброволци