НОВИНИ

Белгия се опасява от терористичен удар след седмица

Белгийските специални служби са на крак заради опасения от възможен терористичен удар покрай предстоящия национален празник на 21 юли, съобщават местни медии.

bnt avatar logo
от БТА
10:17, 10.07.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света
белгия опасява терористичен удар седмица

Отбелязва се, че в последните дни са били разкрити и предотвратени два заговора за нападение, след като в Белгия, Франция и Италия бяха заловени джихадисти, готови за действие.

Допълва се, че на тримата задържани миналата седмица в Лил и Брюксел са повдигнати обвинения за участие в терористична група, след като е установено, че те са разполагали с автоматични огнестрелни оръжия и униформи на полицаи, на охранители и на служители на "Гражданска защита". Все още властите издирват третия от братята Саути, заловени в Брюксел.

Според последни данни задържаният в събота в Италия чеченец Ели Бомбаталиев набирал желаещи за атентат в Белгия и бил свързан със съучастници в Лиеж. Белгийските власти продължават издирването на съучастниците - чеченци, сражавали се за "Ислямска държава". Покрай оповестяването на тези данни белгийската прокуратура предупреди, че има опасения за непосредствено предстоящ нов атентат.

В края на юни макоранец взриви куфар на Централната гара в Брюксел и бе застрелян на място от военен патрул. При атентата нямаше жертви и ранени по щастлива случайност, след като бомбата, заложена в куфара, не избухна по очаквания от терориста начин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синът на Тръмп се срещал с руска адвокатка по време на предизборната кампания
Синът на Тръмп се срещал с руска адвокатка по време на предизборната кампания
Откраднаха банкомат от с. Катунци
Откраднаха банкомат от с. Катунци