НОВИНИ

Белгийската полиция все още издирва третия атентатор от летището в Брюксел

Белгийската полиция разпространи днес видеозапис, на който се виждат тримата терористи от летището в Брюксел. Записът показва познатата картина с тримата, но вече не като стоп-кадър, а осем секунди движение.

bnt avatar logo
от БТА
13:50, 28.03.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света
белгийската полиция все издирва третия атентатор летището брюксел

Показването на кадрите е свързано с издирването на единствения оцелял терорист - мъжа със светлата връхна дреха и шапката. Свидетели, които го разпознаят, са призовани да потърсят полицията.
Според медиите това означава, че се опровергава информацията, че третият терорист от летището е Фейсал Шефу - арабски журналист на свободна практика, арестуван два дни след атентатите в Брюксел. Очакваше се изследване на проби негова ДНК да докаже или отхвърли съмненията, че той е третият в кадрите.
Според най-новото съобщение на белгийския кризисен център, жертвите от атентатите на 22 март в Брюксел вече са 38, ако бъдат включени и тримата самовзривили се терористи. Три от жертвите са издъхнали в болница от раните си, уточни министерството на здравеопазването. Ранените в атентатите са 340 души. Самоличността на трима от загиналите още не е установена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел призова гражданите си в Турция да я напуснат
Израел призова гражданите си в Турция да я напуснат
Инвеститори в Хасково ще купуват общинска земя без търг
Инвеститори в Хасково ще купуват общинска земя без търг