НОВИНИ

Белгийските власти установиха самоличността на 28 жертви от Брюксел

Разследването на осуетения в четвъртък план за атентат във Франция обхвана няколко европейски страни. Междувременно властите в Белгия установиха самоличността на 28 от общо 31 жертви на атентатите в Брюксел.

белгийските власти установиха самоличността жертви брюксел
bnt avatar logo
от БНТ
06:36, 28.03.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Един французин бе задържан вчера в Холандия. Смята се, че той е имал контакти с 34-годишният Реда Крике, който беше арестуван в четвъртък в Париж. Френският вътрешен министър Бернар Казньов съобщи след ареста, че е бил предотвратен атентат, стигнал "напреднала фаза". Крике беше осъден задочно на 10 години лишаване от свобода. В момента той остава задържан под стража.

Още трима заподозрени, включително двама мъже на 43 и 47 години от алжирски произход, също бяха задържани в Ротердам.

Властите са извършили обиски на апартаментите, в които били отседнали заподозрените.

Установена е самоличността на 28 от общо 31 жертви, 15 от тях на летището и 13 в метрото. Очакват се резултатите от ДНК проби, за да бъдат идентифицирани останалите трима загинали.

Междувременно полицията в затвореното брюкселско летище заплаши да започне стачка с искане за засилване на мерките за сигурност на аерогарата и района около нея. 31 души загинаха при самоубийствените атентати на летището и в метрото в Брюксел от 22 март. Тримата атентатори самоубийци не са включени в тази бройка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промени в движението в София
Промени в движението в София
Атентат в Пакистан. Десетки загинали
Атентат в Пакистан. Десетки загинали