НОВИНИ

Белград се превръща в новото Кале за мигранти в Европа

Централната гара в сръбската столица Белград е напълно превзета от премръзнали, изгладнели и мръсни мигранти. Над 2000 мигранти се опитват да оцелеят при изключително ниските температури. Термометрите тези дни паднаха до минус 16 градуса.

bnt avatar logo
от БГНЕС
11:02, 15.01.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
белград превръща новото кале мигранти европа

Огромната част от мигрантите са на възраст около 18 години, но сред тях има и деца на 7-8 години. Те се опитват да се затоплят, палейки огньове с каквото намерят около гарата. От международната хуманитарна организация "Лекари без граници" предупредиха, че Белград може да се превърне в новото "Кале" за мигранти в Европа.

Репортерът на БГНЕС припомня, че през октомври месец 2016 г. бе съборен лагерът с нелегални мигранти край френското пристанище Кале. Там имаше 6 хиляди души. Лагерите бяха наричани „джунглите“ край пристанищния град. Мигрантите бяха главно от Судан, Афганистан и Еритрея, а целта им бе прехвърлянето във Великобритания през Евротунела под Ламанша.

В момента на територията на Сърбия има около 8000 мигранти, които не могат да продължат пътя към Европа.

Огромната част от мигрантите отказват да бъдат настанени в официалните приемни центрове за мигранти в Сърбия, защото се опасяват от бърза депортация в България и Македония, откъдето са дошли в Сърбия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха голямо количество контрабандни цигари
Откриха голямо количество контрабандни цигари
Конкурс срещу негативното настроение организират в гимназия в Гоце Делчев
Конкурс срещу негативното настроение организират в гимназия в Гоце Делчев