НОВИНИ

Белият дом и медиите след оттеглянето на Шон Спайсър

Ще има ли промяна в отношенията на Белия дом с журналистите - това се питат американските медии след изненадващата оставка на досегашния говорител Шон Спайсър и назначаването на нов директор по комуникациите. От август брифингите на президентската администрация ще води досегашната заместничка на Спайсър - 34-годишната Сара Хъкаби Сандърс.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
18:01, 22.07.2017
Чете се за: 01:06 мин.
По света

Шон Спайсър напуска сцената, която на моменти беше по-скоро бойно поле. Решението му идва след избирането на нов директор по комуникациите в Белия дом.

Шон Спайсър, бивш говорител на Белия дом: "В интерес на отдела по комуникациите беше да няма твърде много готвачи в кухнята... Моето решение беше да дам на Антъни и Сара възможност да започнат на чисто."

Спайсър не даде повод за радост на противниците на Тръмп. Избегна да критикува наследника си или президента, както и да разкрива кой срещу кого е в Западното крило, каза само, че не съжалява за нищо през последните шест месеца.

Доналд Тръмп написа в Туитър: "Шон Спайсър е прекрасен човек, който понесе много обиди от медиите на фалшивите новини - но го чака блестящо бъдеще!"

Новият избраник на президента - Антъни Скарамучи - е пълна противоположност на Спайсър със своя чар, суета, ловкост в отговорите и лекота в поведението пред камерите. Пожеланието към предшественика му:

Антъни Скарамучи, директор по комуникациите на Белия дом: "Обичам го, желая му всичко добро. Надявам се да спечели купища пари."

За него постът в Белия дом е сбъдната мечта. Преди е спряган и за други постове в администрацията на Тръмп. Няколко пъти декларира любовта си към президента. На 53, финансист от Уолстрийт без никакъв опит в ПР сферата, но всъщност доста обигран в отношенията с медиите, където досега е бил чест коментатор и дори водещ.

журналист: Връщате ли камерите? Ще се ангажирате ли да провеждате редовни брифинги с тв камери?

Антъни Скарамучи, директор по комуникациите на Белия дом: "Ако тя осигури фризьор и гримьор, ще го обмисля. Но аз имам нужда от много грим, Джон. Не знам, може би."

Дарявал е пари и на двете партии, последно - за кампанията на Тръмп. Стана известен като страстен защитник на президента в последните скандали, сега очакванията са със своя по-мек подход към журналистите да охлади страстите в залата за брифинги в Белия дом и да свали напрежението в отношенията между между президента и медиите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наплив на туристи в Сапарева баня
Наплив на туристи в Сапарева баня
Няма отлив на туристи към Гърция и Турция след земетресението на остров Кос
Няма отлив на туристи към Гърция и Турция след земетресението на остров Кос