НОВИНИ

Белият дом ще обяви в понеделник бюджет, включващ ограничения на разходите

Белият дом заяви, че ще оповести в понеделник план за федерален бюджет, който ще включва ограничения на разходите, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
08:15, 09.02.2018
Чете се за: 00:36 мин.
По света
белият дом обяви понеделник бюджет включващ ограничения разходите

Бюджетният план ще "ни придвижи към път на възстановяване на фискалната отговорност, ще намали нашия дефицит с трилиони долари" и ще включва бюджетни ограничения и данъчен законопроект, каза говорителят на Белия дом Радж Шах.

Висш правителствен служител каза, че планът ще включва искане за 3 милиарда долара за построяване на стена по границата на САЩ с Мексико.

Тези пари ще бъдат отделно от поисканите тази година 14 милиарда долара за Агенцията за митническа и гранична защита на САЩ.
Планът ще предложи промени в начина на заплащане на над милион и половина федерални служители, наблягайки върху повишаване на заплатите въз основа на представянето вместо сегашната система, при която заплащането се увеличава главно въз основа на стажа, заявиха представители на бюджетната служба на Белия дом, цитирани от Асошиейтед прес.

Предвижда се да бъдат забавени повишенията на заплатите въз основа на стажа, като се натрупат 10 милиарда долара за 10 години за плащания въз основа на представянето.

Голяма част от чиновническата работа, която е сфера на правителството, може да бъде автоматизирана, но има по-голяма нужда от специалисти по информационни технологии и киберсигурност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно: Отказаха участие на 47 руски спортисти и треньори на Олимпиадата
Окончателно: Отказаха участие на 47 руски спортисти и треньори на Олимпиадата
Севернокорейската делегация пристигна в Южна Корея
Севернокорейската делегация пристигна в Южна Корея