НОВИНИ

​Белодробната болница в Пловдив се влива в МБАЛ "Св. Панталеймон"

Неразвиващата от близо две години дейност Белодробна болница в Пловдив ще се влее във Втора градска болница. Предложението за това е на общинската управа. Решението за прехвърляне на част от активите трябва да бъде взето от местния парламент. За това са нужни 39 гласа на общински съветници.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
07:09, 07.06.2016
9541
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Ръководството на Втора градска болница трябва да изготви конкретни мерки за развитие на отделение по пулмология. Активите, които ще бъдат прехвърлени от неработещата вече белодробна болница, допълнително ще помогнат за това.

доц. Петко Недев, управител на МБАЛ "Св. Панталеймон" – Пловдив: Като дълготрайни активи това са апаратура, която е годна, след като е минала през комисия, и легла,шкафчета и гардероби, които са годни.Тази година касата ни даде максималните легла, които има болница по пулмология. Ние показахме през миналата година, че можем да се справим с неспецифичните белодробни заболявания.

Вливането ще е за сметка на общината и няма да натовари финансово болница „Св. Панталеймон”. Все още обаче не е ясно дали медицинската апаратура ще бъде прехвърлена в базата на втора градска, или нейни пациенти ще се насочват към сградата на някогашната белодробна болница „Кудоглу”.

Розалин Петков, заместник-кмет на Пловдив: Това лечебно заведение „Кудолгу” вече е изчерпано от съдържание и за Втора градска болница това ще ѝ е само от полза, тъй като лиценза, който има - фтизиатрия и пулмология, може да развие ново отделение във Втора градска - пулмология.

В здравното заведение вече работи и чисто ново родилно отделение. На разположение на бъдещите майки са модерно обзаведени стани, интернет връзка и телевизия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестите на адвокати от Благоевградска област продължават
Протестите на адвокати от Благоевградска област продължават
МААЕ: Северна Корея е подновила работата на завод за плутоний
МААЕ: Северна Корея е подновила работата на завод за плутоний