НОВИНИ

Бенчо Бенчев е бил с Митьо Очите в Истанбул

Според източници на "По света и у нас" от прокуратурата заместник-председателят на Общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев, който стана известен със скъпия си "Ролс Ройс", е бил задържан с Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул тази нощ.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:52, 04.08.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Желязков и Бенчев са били заедно в един хотел по време на ареста на Митьо Очите. Първоначално Бенчев е бил задържан, но след това е освободен. Бенчо Бенчев не е обвиняем по разследването, заради което Митьо Очите беше обявен за международно издирване.

;

Димитър Желязков - Митьо Очите беше задържан в Истанбул. Той е арестуван в изпълнение на червена бюлетина за издирване, издадена от Интерпол. А в София Специализираният съд вече 4-и час гледа мерките за неотклонение на задържаните от престъпната група, на която Желязков е сочен за ръководител.

Бойко Борисов - министър-председател: Още вчера се свързахме с турските колеги и затова ви казвам, че колкото и да не е модерно, отношенията ни с Турция, когато имаме такива прагматични отношения, дават мигновен резултат. Разговаряхме с техния вътрешен министър и един час след това в Истанбул вашия съгражданин го задържаха.

Ако Митьо Очите потвърди пред турските власти, че няма против да бъде екстрадиран, възможно е в следващите дни да бъде предаден на нашите власти. Но ако не бъде съгласен, съдът трябва да реши неговата екстрадиция, което може да отнеме около 2 месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия е предложила на САЩ  да си сътрудничат за Сирия
Русия е предложила на САЩ да си сътрудничат за Сирия
Ердоган замразява авоарите на вътрешния и правосъдния министър на САЩ
Ердоган замразява авоарите на вътрешния и правосъдния министър на САЩ