НОВИНИ

Сериозни нарушения на Беър Грилс и екипа му при снимките в Рила

Британският пътешественик Беър Грилс и екипът му, които снимаха филм в Национален парк "Рила" са направили сериозни нарушения, докато са снимали в защитената територия. В парка са палили огън, ловували и дори се изкъпали в едно от рилските езера, което е абсолютно забранено.

bnt avatar logo
от Антония Сукалинска
09:05, 22.02.2019 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

През юни 2017 година Беър Грилс и Дерек Хъв снимат поредния епизод за оцеляване в дивата природа, този път в защитената територия на Национален парк „Рила". Двамата мъже ловят жаби, палят огън, а в края на епизода пренебрегват и забраната за къпане като се гмуркат във водите на Каракашевото езеро.

От управата на парка твърдят, че снимачният екип на Беър Грилз бил запознат предварително с правилата в защитената територия.

Красимир Андонов, директор на Национален парк „Рила": Условията за заснемане на филма, времето за заснемане, както и правилата, които би следвало да спазва екипът на територията на парка, между които и забраните за палене на огън на нерегламентирани места, улавяне и убиване на животински видове, събиране на растения, замърсяване и ред други.

Заснемането на филма преминало под наблюдението на трима отговорни паркови служители. Те твърдят, че извършените нарушения са направени след уговореното време за снимки.

Красимир Андонов, директор на Национален парк „Рила": По време на самото същинско заснемане на филма не са заснети тези кадри. Най-вероятно това се е случило или преди, или след заснемането на филма, но това вече след като приключи проверката, която водим ще мога да го коментирам. Това нарушение, ако е допуснато умишлено, ще има дисциплинарно производство.

От парк Рила са съставили три акта, а възможните глоби са от 500 до 10 000 лева. На този етап, фирмата, организирала заснемането у нас, категорично отказва да коментира случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връзката между магия, шпиони и иновации представиха на конференция в България
Връзката между магия, шпиони и иновации представиха на конференция в България
Атентат с кола-бомба е отнел живота на 20 души в Източна Сирия
Атентат с кола-бомба е отнел живота на 20 души в Източна Сирия