НОВИНИ

Берлин обещава данъчни намаления през 2017 и 2018 година

Германските консерватори и социалдемократи се споразумяха по мерки за данъчни намаления от 3,6 милиарда евро през 2017 и 2018 година, предаде Франс прес, позовавайки се на източници от правителствената коалиция.

bnt avatar logo
от БТА
16:21, 06.10.2016
Чете се за: 00:50 мин.
По света
берлин обещава данъчни намаления 2017 2018 година

От общата сума около 2,6 милиарда евро данъчни намаления се очаква да бъдат въведени още през 2017 година.
Данъчният подарък влиза в сила през годината, когато ще се проведат парламентарните избори в страната. Социалдемократите склониха да се съгласят в замяна на увеличение на семейните помощи за семейства с деца с ниски доходи.

Според проектозакона, който е необходимо да бъде одобрен бързо от кабинета и гласуван в парламента, ако трябва да започне да се прилага от 1 януари, годишната базова данъчна отстъпка, върху която германските данъкоплатци не плащат данък общ доход, ще бъде увеличена от 168 евро до 8820 евро през 2017 година и от 180 евро до 9000 евро през 2018 година. Доходите над тази сума се облагат.

Предстои да бъдат коригирани и инфлационните ефекти върху нивата на данъчно облагане.
По изчисления на икономическото издание "Ханделсблат" това представлява малко данъчно облекчение от 44 евро за лице, получаващо брутно месечно възнаграждение от 1500 евро и 62 евро при доход от чисто 4000 евро.

Благодарение на бюджета, който се очаква да остане балансиран в близките години, министърът на финансите Волфганг Шойбле вече направи жест преди няколко седмици, обявявайки бюджетно поле за маневри от 15 милиарда евро, част от които могат да се използват за данъчни облекчения за бедните домакинства.

Германия често е критикувана от други страни за големия си търговски излишък и че не използва финансовите постъпления за повече инвестиции, за да бъде стимулирано икономическото възстановяване в цяла Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взрив край полицейски участък в Истанбул
Взрив край полицейски участък в Истанбул
Европейската аутсорсинг асоциация връчва годишните си награди за първи път у нас
Европейската аутсорсинг асоциация връчва годишните си награди за първи път у нас