В края на годината - една положителна статистика с адрес Пловдив. Бейби бум отчетоха родилните отделения в големите болници в града за 2018-а. А само за месец лампите в арт квартал „Капана" светнаха над 400 пъти и по този начин известиха появата на новия живот. Знаете, там беше открита светлинна инсталация, която е свързана с родилните отделения и при всяко раждане лампите в „Капана" светват.

Пловдив

Над 870 жени са избрали да родят в Многопрофилна болница "Пловдив" през тази година. От родилното отделение признават, че има ръст на новородените, а отделението е все по-предпочитано от родилки от областта.

д-р Таня Георгиева - специализант към АГ отделението в УМБАЛ "Пловдив": Контингентът ни на пациентки обхваща Южна България, Карлово, Сопот, Димитровград, Хасково. От този район определено имаме доста пациентки, които идват да раждат тук.

Повечето раждания тук са станали по естествен път, а на бял свят през тази година са се появили повече момчета.

По данни на общината от началото на годината досега в Пловдив са проплакали над 6800 бебета. Едно от тях е Божидара.

Божидара е дълго чакано за родителите си дете.

- Направо си е Божи дар. Да ти е жива и здрава. Много да се грижиш за нея и тя много да те обича.
Петя: Мисля да имам и второ. Хубаво е да си има другарче. Да има раждаемост в България.
Ангелина Топчиева - секретар на община Пловдив: Цифрата на жителите, които имат постоянен адрес в Пловдив се увеличава с годините с около 2000 броя е увеличено населението спрямо миналата година.

За предстоящите празници също се очаква бейби бум в Пловдив. А в началото на 2019-а ще стане ясно и кое ще е бебето, родено в първите дни на новата година.