В коледната и новогодишната нощ Русе за поредна година ще бъде без градски транспорт. И трите превозвача ще работят с празнично разписание, което приключва към 20 часа. Таксиметрови шофьори пък ще работят по собствена преценка.

Русе

Тържеството за Нова година на площада в Русе ще започне в 23 часа и който иска да стигне дотам, трябва да тръгне доста по-рано, ако иска да ползва градския транспорт. Иначе алтернативата му е да ходи пеша или да ползва автомобил – личен или таксиметров.

Между 19,30 и 20 часа тръгват последните тролейбуси и автобуси. На 23 и на 30 декември общественият превоз ще се движи със съботно разписание, а между 24 и 27, както на 31 декември и 1 януари – с неделно. Много русенци все още не знаят това, но пък се надяват, че тази година няма да е като миналата.

Венеция Николова
„Ще е хубаво да има дежурен автобус за хората, които се прибират или излизат по него време.“

Цветан Александров
„Както в София и във Варна, да има и в късните часове поне на Нова година. Но не знам дали има ресурс за тая работа.“

От община Русе обясниха, че са стигнали до решението да няма извънредни линии в новогодишната нощ, защото в предходни години автобусите са пътували празни. Но пък това може да е нощта на такситата. Шофьорите обаче сами ще преценяват дали да излязат да работят. Кольо Колев казва, че мисли да посрещне 2018-а със семейството си, а да излезе след 2 часа и да кара по стандартна тарифа.

Кольо Колев – таксиметров шофьор
„Ние не изискваме колко ще бъде тарифата. Зависи от клиента – ако е в настроение, ще даде повече.“

Добрата новина за празнуващите е, че на първи януари градският транспорт ще тръгне още към 6 часа сутринта.