НОВИНИ

​Без имунитет заради цинично отношение към полицаи?

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл искане за снемане имунитета на народния представител от ДПС Александър Методиев, известен като Бат Сали. Поводът: на 1 май Методиев не е спрял за проверка от полицейски патрул, а по-късно се държал грубо и цинично с полицаите, които искали да съставят акт на негов познат. Според мотивите на главния прокурор Методиев е нарушил два члена от наказателния кодекс, за което се предвижда затвор до 2 години или пробация. Главният прокурор е сезирал Народното събрание, тъй като депутатите трябва да дадат разрешение за наказателно преследване за извършените от Методиев престъпления. Вижте още по темата от прякото включване на Деси Маркова в "По света и у нас" в 20:00 ч.!

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
17:47, 07.07.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Сотир Цацаров - главен прокурор: При отказа на същия да нареди на своите служители да престаната да изпълняват задълженията си са последвали заплахи към полицаите, цинично и грубо отношение, което дори е приключило с думите, че "след три дни ще се видим цивилни". Подобно отношение към полицейски служители е недопустимо. Второ подобно отношение на народен представител към полицейски служители е безкрайно недопустимо. Въпросът е в моралната страна, въпросът е в уважението към хората в униформи. Въпросът е в уважението дори към институцията парламент и самооуважението, ако носиш такава карта и въпроса в крайна сметка, ако щете дори в примера, който даваш на своите съграждани.
;
Валентин Николов - председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика: Знаете, че ние още преди две години близо в началото на мандата внесохме изменение и допълнение към правилника за организация на дейността на Народното събрани е, а именно такива случаи да бъдат санкционирани. С наказания съответно отстраняване на комисии, финансови санкции, но до ден днешен тези наши предложения, подкрепени между другото от всички членове на комисията отлежават в правната комисия, г-жа Цачева ги е разпределила още тогава.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Храмов празник на Араповския манастир
Храмов празник на Араповския манастир
Звездният тим на коментаторите от БНТ на Евро 2016
Звездният тим на коментаторите от БНТ на Евро 2016