НОВИНИ

Без камиони по автомагистралите и основните пътища заради Коледните празници

От днес влиза в сила пълна забрана за движение на тежкотоварни автомобили по автомагистралите и основните пътища в страната заради Коледните празници. Най-натоварени ще бъдат направленията София-Кулата и София-Калотина, както и магистралите "Тракия", "Хемус" и "Марица".

bnt avatar logo
от БНТ
06:09, 23.12.2015
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

За да бъде облекчен трафика, забраната влиза в сила днес и 27 декември, както и на 30 декември и на 3 януари. Около 3000 машини са готови да чистят пътищата. От СДВР ще представят какви мерки се предвиждат още, за да се осигури безопасност на пътя и облекчение на трафика.

В студиото на "Денят започва" Валери Митов от "Пътна полиция" призова шофьорите да бъдат внимателни, когато сядат зад волана.

;
Тенчо Тенев - началник на отдел "Пътна полиция" - СДВР: "От минали години имаме горчивия опит като се освободи столицата от масовия автомобилен поток, хората заминат на почивка, събират се доста почивни дни... столицата се обезлюдява, улиците се изпразват и започват да си правят определени гонки по-младите хора, които не напускат София. Поради тази причина всички наши екипи, които са ангажирани с видеоконтрола ще бъдат с акцент по основните пътни артерии и булеварди, там където са големите прави участъци и масирано ще започнем да заснемаме такива автомобили".

От полицията призоваха и за повече бдителност:

Гл. комисар Антон Златанов - зам.-директор на СДВР: "За всяка нередност или за всяко съмнително нещо, което някой човек види, незабавно нека да се подава сигнал. Когато имаме навреме получен сигнал за съмнително лице или за нещо съмнително, което се случва, нашата реакция със сигурност е навременна и има краен успех. Дали е някой, който прилича на потенциален терорист, дали е някой, който прилича на потенциален крадец, сигналът който трябва да бъде подаден, да бъде подаден навреме, за да можем и да реагираме".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС изрази безпокойство от ескалацията на напрежението в Турция
ЕС изрази безпокойство от ескалацията на напрежението в Турция
 Капитан Собаджиев се прибра при семейството си
Капитан Собаджиев се прибра при семейството си