НОВИНИ

Без обществени поръчки за граничната ограда

Оградата по границата ще се ремонтира без обществени поръчки. Това решиха депутатите с окончателното гласуване на промените в Закона за обществените поръчки, предложени от ГЕРБ и Обединените патриоти. От БСП и ДПС не се съгласиха с мотивите на вносителите, че така ще се облекчи възстановяването на оградата след природни бедствия, която е стратегически обект от значение за националната сигурност.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:22, 22.03.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

От опозицията се усъмниха, че изваждането на граничната ограда от обхвата на Закона за обществените поръчки се прави, за да няма прозрачност при ремонтите ѝ. От мнозинството се мотивираха, че съоръжението преминава през много пресечен терен и е трудно предвидимо какво ще се случи например при един порой, затова промените ще облекчат ремонтите.

Иван Иванов - депутат от ПГ "БСП за България": Това е законът на златната дупка, защото златната ограда ние днеска искаме да я направим златна дупка - да санираме съборената ограда с още пари, с които да прикрием една безобразна кражба.
Христиан Митев - депутат от ПГ "Обединени патриоти": Тук се говореше за златна дупка. Златна дупка има само в аргументите против приемането на този закон. Колега Иванов, това, че вие имате такава изкривена представа, че всички работят по вашия начин, с далавери и с кражби на държавни средства, това не се отнася за всички.
Хамид Хамид - зам.-председател на ПГ на ДПС: Ние няма да подкрепим този текст, абсолютно ненужен, който подсилва усещането в обществото, че около тази ограда продължават да се въртят нечисти дела.
Димитър Лазаров - депутат от ПГ на ГЕРБ: Понеже стана въпрос за дупки, потъване на средства, аз не можах да разбера, да не би случайно да обсъждаме дупките в "Цанков камък", потънаха едни милиарди. А може би колегите се оглеждат и виждат Водното огледало на Кърджали, там за едни 90 млн. лева? За тези дупки ли става въпрос или за изменение в Закона за обществените поръчки?

Промените бяха приети с 94 гласа "за", 51 депутати гласуваха "против", 8 се въздържаха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търговец не възстановява стойността на закупена онлайн дефектна стока
Търговец не възстановява стойността на закупена онлайн дефектна стока
Никола Саркози заяви, че е оклеветен
Никола Саркози заяви, че е оклеветен