НОВИНИ

Без опашки започна раздаването на помощите от БЧК в София

Булгур и локум, вместо олио и брашно - това разочарова част от хората, които бяха дошли да получат хранителни продукти в кампанията на БЧК, финансирана с европейски пари. Близо 250 хиляди души от 23 области в страната ще получат хранителни продукти. Без опашки, но все пак със засилен интерес започна раздаването в София.

Милена Кирова
от Милена Кирова
15:47, 07.09.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Трапезата на одобрените за социална помощ ще включва 14 продукта, повечето трайни с възможност за съхранение.

Милена Цанова - отговорник на пункт Сточна гара на БЧК: Продуктите виждате ги тук - боб, ориз, консерви има, вафли, бисквити, локум. Така хората са доволни.

За да попаднат в списъка с одобрените за помощ кандидатите са доказали, че през изминалата година са получавали помощи за отопление. Подкрепа има и за инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012г. насам.

Стефка е първа група инвалид с придружител, сестра ѝ е незряща. Казва, че двете ще изкарат поне два месеца благодарение на пълната чанта с храна.

Стефка Петрова: И тез две кутийки вафли тя си ги яде - закусва си. Медче има малко и така доволни сме. Преди 2014-2015 г. беше по-добре, защото имаше и олио и брашно.

Всички питат защо няма олио,захар и брашно, а вместо това получават по половин килограм булгур. Отговорът:

Милена Цанова - отговорник на пункт Сточна гара на БЧК: Зависи какъв договор е подписан с Червения кръст, по принцип трябваше да има, но няма.

Още в началото на годината от БЧК съобщиха, че олиото и захарта отпадат от списъка с продукти, защото не са подписани договори за доставки. Раздаването на продукти ще продължи до края на месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицейска операция срещу Ислямска държава в Истанбул
Полицейска операция срещу "Ислямска държава" в Истанбул
Два български ветрохода отплаваха за престижната регата в Констанца
Два български ветрохода отплаваха за престижната регата в Констанца