НОВИНИ

Без Оскар като Лео

Ралф Файнс, Глен Клоуз, Мишел Пфайфър, Робърт Дауни- Джуниър, Джони Деп също нямат статуетки.

bnt avatar logo
от Татяна Тасева
13:04, 29.01.2016
Чете се за: 01:07 мин.
Още
Без Оскар като Лео

Ще има ли най-после Оскар Леонардо ди Каприо? – въпрос, който се обсъжда пространно в сайтове, медии, специални телевизионни предавания. Изобщо – страшна драма!

Ще получи ли Лео статуетка за епичната си борба с мечка в „Завръщане” или за пети път ще бъде смразен от Американската филмова академия като героя си в „Титаник”?

В очакване на отговора Лео се срещна с папа Франциск само преди няколко часа и обсъдиха не какво да е, а именно екологичните въпроси. По всяка вероятност са обърнали внимание на глобалното затопляне без да влизат в детайли дали то ще повлияе на журито в Лос Андежелес.

После Лео и папата са си поговорили за „Градината на земните удоволствия” в мрачните картини на Йеронимус Бош и се разделили.

На тръгване папата казал на Ди Каприо: „Моли се за мен, не забравяй!”

Поне това разказват световните медии.

Дали молитвите ще свършат работа и в състезанието за Оскар ще се разбере на 28 февруари, когато е церемонията. Но много талантливи актьори, подобно на Лео нямат статуетка и това никак, ама никак не им пречи.

Ралф Файнс и Робърт Дауни – Джуниър са се разминали по незнайно какви причини с отличието. Въпреки че Файнс беше фантастичен в „Английският пациент” и „Списъкът на Шиндлер”, а Робърт Дауни направо брилянтен в „Чаплин”.

Но липсата на статуетка се отразява благотворно на кариерата им. Робърт Дауни Джуниър вече две поредни години е най-добре платеният актьор в света, според „Форбс”.

Решенията на Академията понякога са доста странни. Робърт Редфорд например получава статуетка за режисьор, а едва преди три години спечели за актьорска игра.

Абсурдно и направо необяснимо е, но Глен Клоуз също няма заветния Оскар, въпреки че е номинирана шест пъти. Мишел Пфайфър има подобна съдба, но само с три номинации.

Джони Деп също е без Оскар.

Така, че наградата досега, не е помогнала на никого нито да стане по-известен, нито да бъде по-добър актьор.

Нейната липса обаче е направила доста актьори по-богати и по-известни.

Невероятно, но факт.

;

Леонардо ди Каприо с петата си номинация за Оскар. Този в "Завръщане".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигурността в Европа и проблема с мигрантите обсъдиха Борисов и Орбан
Сигурността в Европа и проблема с мигрантите обсъдиха Борисов и Орбан
В неделя изтича валидността на годишните винетки за 2015 г.
В неделя изтича валидността на годишните винетки за 2015 г.