НОВИНИ

Без повече нощни заведения и казина в Банско

Община Банско гласува наредба, с която забранява изграждането на повече нощни клубове, казина и еротик барове в курорта. Забранява се и преустройството на сега съществуващите, които са 20 на брой.

bnt avatar logo
от БНТ
11:08, 06.03.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Идеята е планинският град да не се превръща с шумен курорт, а да бъде привлекателен за семейства, които искат да си починат. Според кмета на града Георги Икономов сега съществуващите заведения са достатъчно за нуждите на туристите, които искат да се забавляват в нощните клубове.

По думите му, трябва да се осигури спокойствие, както за местните жители на планинския курорт, така и за гостите, които предпочитат тишината.

Освен това от общината обмислят и забрана за строителството на нови хотели, тъй като сега съществуващите са напълно достатъчно за гостите на града.

;
Георги Икономов, кмет на община Банско: Не искаме да сме лъскав курорт туристически, по скоро искаме да си запазим автентичността и това, което Банско е било до момента. Така че след доста разговори и като видяхме, че към момента имаме около 20 бара нощни бара, казина, еротик барове, с общ капацитет над 1500 посетители, просто решихме че това е достатъчно за града ни и повече от тука на сетне не искаме да се строят нови казина и барове. Предложих го това нещо на общинският съвет, който го прие единодушно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16 души са загинали при нападение в Афганистан
16 души са загинали при нападение в Афганистан
3,4 по Рихтер в Черно море
3,4 по Рихтер в Черно море