НОВИНИ

Без присъствие на опозицията бе учреден новият парламент в Черна гора

Депутатите не избраха председател и заместник-председател на парламента, въпреки че това се очакваше да стане. Опозицията не присъства на учредителното събрание на парламента, тъй като смята, че изборите на 16 октомври не са били свободни, демократични и честни.

bnt avatar logo
от БТА
14:59, 07.11.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света
без присъствие опозицията учреден новият парламент черна гора

В новия състав на черногорския парламент ще има 81 депутати. Управляващата Демократична партия на социалистите спечели на изборите 36 мандата, опозиционният Демократичен фронт - 18, Голямата коалиция Ключ - 9, Демократите - 8, Социалдемократическата партия - 4. Социалдемократите и Бошнячката партия ще имат по два мандата, а коалицията Албанци решително и Хърватска гражданска - по един депутат.

На заседанието днес в историческата столица Цетине присъстваха 42 депутати, сред които членове на прозападната Демократична партия на социалистите и техни съюзници.

Заседанието бе проведено един ден след като черногорски прокурор заяви, че неидентифицирани руски националисти стоят зад заговора в деня на изборите да бъде убит премиерът на страната и да бъде завзета властта заради кандидатурата на страната за членство в НАТО. Кремъл отрече да е замесен

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кюрдската милиция започна офанзива за отвоюване на иракския град Башика
Кюрдската милиция започна офанзива за отвоюване на иракския град Башика
В Швейцария започнаха преговори за повторно обединение на остров Кипър
В Швейцария започнаха преговори за повторно обединение на остров Кипър