След излизането си от ЕС Великобритания ще отдава приоритет на висококвалифицираните имигранти, независимо от коя страна идват, заяви премиерът Тереза Мей. Тя ще очертае новата система в утрешната си реч пред конгреса на Консервативната партия в Бирмингам. Европейският съюз не е Съветския съюз с тези думи британският премиер се разграничи от сравнение на външния министър Джеръми Хънт в контекста на преговорите за Брекзит.

Новата система за прием на имигранти ще бъде базирана на квалификация, а не на произход, изтъкна британският премиер. Според нея това ще позволи привличането на хора с търсени професионални умения от целия свят.

Тереза Мей - премиер на Великобритания: Новата политика по миграцията ни позволява да сложим край на свободното движение веднъж и завинаги. За първи път от десетилетия британското правителство ще решава колко хора и кой може да дойде в Обединеното кралство.

Планът е желаещите за дългосрочно пребиваване и работа на Острова да имат прагове на минимално заплащане и да гарантират, че не се конкурират за работни места, които могат да бъдат запълнени в страната, разкриват източници от Консервативната партия. Тереза Мей подготвя и ново предложение към Брюксел за Брекзит.

Борис Джонсън определи плана на Мей за Брекзита като нелеп

Борис Джонсън определи плана на Мей за Брекзита като нелеп

Бившият британски министър на външните работи Борис Джонсън определи плана на премиера Тереза Мей за напускането на ЕС като нелеп, предаде Асошиейтед...

А на конференцията на торите в Бирмингам бившият външен министър Борис Джонсън отново отхвърли плана за Брекзит на Тереза Мей и призова партията да си върне доверието. Речта му се възприема като ярка, макар и непряка заявка за лидерския пост на консерваторите.

Борис Джонсън: Предложенията в сегашния план на правителството за Брекзит показват, че Обединеното кралство, с цялата си мощ, със сферите си на влияние по цял свят и с цялата си парламентарна история, не е в състояние да си върне контрола.

Джонсън се обяви срещу нови данъци и поиска допълнителни разходи за здравеопазване. Критикува опозиционните лейбъристи, спомена партийната икона Маргарет Тачър, отбеляза, че е позор да няма затворен банкер заради кризата от 2008-ма.