НОВИНИ

Без промяна в условията при кандидатстване в британските университети

Без промяна остават условията за кандидатстване на български студенти във Великобритания въпреки процедурата по Брекзит. Тази година повече от 600 българи са приети в различни университети на Острова.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
17:08, 23.08.2018
Чете се за: 00:39 мин.
Още

И след стартирането на процедурата по Брекзит, Великобритания остава сред най-предпочитаните от българите държави за висше образование, а сред основните причини за това са изгодните условия за обучение.

Стефка Златева, образователен консултант: "Финансирането за студенти, които ще започнат следването си през септември 2019 г остава, така че те ще могат да се възползват от студентския кредит. Това е една страхотна новина за всички, които тепърва обмислят да кандидатстват следващата есен.
Маргарита Колева, бъдещ студент във Великобритания: Не срещнах толкова трудности въпреки Брекзит. Увериха ни, че това няма да попречи за студентите през 2018/2019г. даже и за следващата година ни увериха, че няма да има пречки.

Компютърни науки, медии, бизнес и изкуства. Това са част от най-предпочитаните специалности сред българите. Елина е един от бъдещите студенти, които се насочват в сферата на изкуството. Ще учи режисура в Лондонския университет.

Елина Павлова, бъдещ студент във Великобритания: Смятам, че е полезно човек да отиде в университет в друга държава, да се запознае с нови хора, да научи нещо от тях и да го пренесе в собствения си живот.

Затова Елина не смята да остане на Острова след завършването си. Категорична е, че мястото ѝ е в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават цената на парното и топлата вода от 1 октомври
Увеличават цената на парното и топлата вода от 1 октомври
ЕС отпуска 18 милиона евро помощ за иранската икономика
ЕС отпуска 18 милиона евро помощ за иранската икономика