НОВИНИ

Без спирания на тока през зимата, обещават от енергодружествата

Доставчиците на ток са готови за предстоящия зимен сезон. Това обявиха самите те през седмицата. Специално пред камерата на "По света и у нас" дружествата уверяват, че са взели всички възможни мерки, за да избегнат тежките аварии.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска Златин Бояджиев
19:17, 16.10.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Две са основните причини, заради които хиляди хора останаха дълго време без ток през миналата зима. Единият са дърветата, които падаха върху жиците, а вторият самите жици, които би трябвало да бъдат под земята. Година по-късно от доставчиците на ток уверяват, че са подготвени за предстоящата зима, като работа ми е стартирала още от пролетта.

Крум Косев, ЕВН: Едва ли някой може да гарантира, че няма да има тежка зима с тежки снегонавявания. Това, което е направено от дружеството е извършено като техническа профилактика и техническа подготовка. ЕВН започна още през лятото подготовката за зимния сезон.
Виктор Станчев, ЧЕЗ: Мога да кажа, че сме подготвени за предстоящия зимен сезон, бяха извършени редица мероприятия от наша страна с цел да осигурим стабилно електрозахранване на нашите клиенти.

И двете дружества са взели мерки за обезопасяването на жиците. Просеки бяха извършени на над 505 км от нашите електропроводи средно напрежение, бяха изсечени над 770 дка храсти и над 80 000 единични дървета.

Рисковите участъци, те са винаги във високопланинските места, там където доставяме енергия на висока надморска височина, на пресечени терени. От ЧЕЗ увериха също така, че не очакват да има проблеми с тока в големите ни ски курорти като Банско и Боровец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивско село се прочу с автобусната си спирка
Пловдивско село се прочу с автобусната си спирка
Френският комикс Под игото излиза на български език
Френският комикс "Под игото" излиза на български език