НОВИНИ

Без свещи в ресторантите в Букурещ след трагедията в "Колектив"

Букурещкият Инспекторат за извънредни ситуации забрани употребата на пламъци (свещи, факли и т.н.) по време на театрални, оперни и оперетни представления, както и в ресторантите, баровете, клубовете и дискотеките, съобщава Медиафакс.

без свещи ресторантите букурещ трагедията колектив
bnt avatar logo
от БНТ
10:44, 11.12.2015
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Инспекторатът издаде вчера съобщение към организаторите на концерти, представления и други мероприятия, провеждани на открито или в затворени помещения, където се събира многобройна публика.

Според документа организаторите на събития на открито с капацитет над 200 места или на площ над 2500 квадратни метра трябва да получат удостоверение за пожарна безопасност.

В съобщението се посочва също, че техническата документация за издаване на сертификат за пожарна безопасност трябва да се внесе в Инспектората за извънредни ситуации най-малко 30 дни преди осъществяването на планираното събитие.

Представителите на Инспектората за извънредни ситуации в Букурещ също така отбелязват, че използването на пламъци - свещи, факли и т.н. - по време на театрални, оперни или оперетни спектакли, на празненства в заведения или за създаване на атмосфера в ресторанти, барове, клубове и дискотеки, е забранено.

При пожар в букурещкия нощен клуб "Колектив" на 30 октомври на място загинаха 26 души, а по пътя към болницата почина още един. След това жертвите започнаха да нарастват, достигайки 60 души. При инцидента пострадаха около 200 човека.

В момента 23 души се намират в болници в Букурещ, като трима от тях са в тежко състояние, а 29 се лекуват в клиники в чужбина.

Източник: БТА

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радан Кънев: ДСБ излиза с позиция за Петър Москов утре
Радан Кънев: ДСБ излиза с позиция за Петър Москов утре
Димитър Главчев: Новият министър трябва да продължи съдебната реформа
Димитър Главчев: Новият министър трябва да продължи съдебната реформа