НОВИНИ

Без вода в жк "Лев Толстой" заради чести аварии

Инспектори от Министерството на енергетиката започват мащабна проверка на техническото състояние на "Топлофикация - София". Тя бе разпоредена от служебния министър Николай Павлов, след като миналата седмица авария остави хиляди без парно. Ще бъдат обследвани всички магистрални трасета и техните отклонения. Ще се проверява и дали са спазени графиците на текущите и планови ремонти. В същото време жителите на кв. "Лев Толстой" за трети път през последната седмица остават топла вода. Каква е причината, вижте в репортажа.

Светлозара Лазарова
от Светлозара Лазарова
17:50, 13.02.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Във вторник и петък миналата седмица жителите на квартала нямат нито студена, нито топла вода. Днес, въпреки че съобщението на „Софийска вода“ гласи, че вода няма да има само 4 часа, при пускането ѝ водоснабдяването не е нормално.

Красимира Кенова
"Влязох да къпя детето, изведнъж водата спря. Наложи се да обличам детето, да ходя да купувам вода. Пералнята ми работеше, трябваше постоянно да я следя - кога ще има вода и кога няма да има вода, за да не гръмне. Това е безобразие. След като имах разговор с тях, те ми казаха, че е било авария. Няма как да се случи да има авария през 2 дни."

От дружеството заявиха за БНТ 2, че причината за спиранията на водата са аварии на главния водопровод, който захранва квартала. Потърпевшите обаче настояват за обезщетение.

Красимира Кенова
"Искахме компенсация, а те казаха, че не са компенсационно дружество."

Оказва се, че „Софийска вода“ дължи обезщетение на клиентите си само ако при планирани спирания те не са уведомени по чрез съобщение в медиите, или когато са останали без вода повече от 12 часа и не е осигурено алтернативно водоснабдяване. В случая от дружеството твърдят, че водоподаването не е прекъсвано за повече от 12 часа и се извиняват на клиентите си за причиненото неудобство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Казусът в Елин Пелин: За първи път община отказва да регистрира бежанци
Казусът в Елин Пелин: За първи път община отказва да регистрира бежанци
България ще бъде глобена заради ОП Наука и образование
България ще бъде глобена заради ОП "Наука и образование"