НОВИНИ

Бежанците в Кале с по-добри условия за живот

Нови протести срещу мигрантите в Германия. Хиляди привърженици на антиислямското движение ЛЕГИДА се събраха на демонстрация в Лайпциг. Междувременно в Кале първата група от пребиваващите в местния лагер мигранти бяха настанени в контейнери с отопление. До края на януари в такива съоръжения ще бъдат подслонени общо 1500 души.

bnt avatar logo
от БНТ
06:33, 12.01.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Новият лагер беше обещан от френските власти още през август миналата година. Всеки един от пригодените за живеене товарни контейнери е предвиден за обитаване от до 12 души. След настаняването на предвидените 1500 бежанци в новите съоръжения, в лагера известен като "Джунглата" ще останат още 2500 души. С приоритет за контейнерите са семействата с деца.

Властите уточниха, че новият лагер е замислен само като подслон, не истинско място за живеене, а само място за преспиване. До месец ще отвори и палатков лагер, който да отговаря на международните стандарти. Лагерът е съфинансиран от града и от организацията "Лекари без граници" и ще може да приюти още 1500 имигранти.


;

И докато във Франция се опитват да се справят с подслоняването на бежанците, в Германия се надига нова вълна от недоволство срещу имигрантския поток. Няколко хиляди души се събраха на протест в Лайпциг по призив на антиислямското движение ЛЕГИДА. Демонстрацията протече мирно, при засилено полицейско присъствие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма да регистрират автомобили днес и утре в столицата
Няма да регистрират автомобили днес и утре в столицата
Реформаторите обсъждат днес споразумението с ГЕРБ
Реформаторите обсъждат днес споразумението с ГЕРБ