НОВИНИ

Безкръвни операции ще се правят вече и в град Гоце Делчев

Безкръвни операции ще могат да се правят вече и в град Гоце Делчев. Това ще стане факт благодарение на сътрудничество между общинската болница в града и Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“ - град София.

bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 07.06.2016
Чете се за: 00:27 мин.
Още

Гоцеделчевската болница разполага със съвременна апаратура, която дава възможност на специалистите да извършват безкръвни хирургични операции определени от нивото на болничното заведение. Това каза професор Владислав Христов – началник на втора хирургична клиника в Пирогов, който бе на работно посещение в гоцеделчевската многопрофилна болница.

Проф. Владислав Христов – началник на втора хирургична клиника в "Пирогов": "Това, което може да се започне в град Гоце Делчев - в болницата и в хирургичното отделение, най-вече е лапароскопската, извършване на безкръвни операции на отстраняване на болен жлъчен мехур, също така има възможност при остър апандисит да бъде извършена безкръвна операция.

Екипи на професор Христов съвместно с лекари от Гоце Делчев ще работят заедно в определени дни в месеца. До момента в болницата в Гоце Делчев са направени няколко безкръвни операции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цанко Лавренов Между модерното и канона
Цанко Лавренов "Между модерното и канона"
Две трети от българите нямат никакви спестявания
Две трети от българите нямат никакви спестявания