Новият паркинг на крайбрежната алея във Варна вече работи. Съоръжението се явява и като транспортна връзка от “Почивка” до плаж “Рапонги”. Така движението на автомобили се изнася изцяло там, а пътят покрай плажа в тази част остава свободен само за пешеходци и велосипедисти.


Варна

Пътят по Крайбрежната алея, слизайки от “Почивка”, вече е с поставени заграждения и пътни знаци, които забраняват преминаването на моторни превозни средства. Единствената алтернатива за шофьорите е новият паркинг, който се намира в така наречената “пета” на ската на Морската градина по протежението на подпорната стена и на практика е и двулентов път.

Силвия Благоева
След като заработи новият паркинг по крайбрежната алея на Варна, оттук към плажа ще могат да преминават само пешеходци и велосипедисти.

Семейство Памукови са едни от първите, които се възползват от паргинга.

Ивелина Памукова
Въпросът е да се направи нещо, по което да стигнем до плажа, до там, защото аз например съм с проблем в крака и трябва да се държа за някого ако трябва да мина през това.
Георги Памуков
Всичко е организирано, ако има един по-добър достъп до плажа, вече ще е съвсем уреден въпросът с паркирането и с плажуващите.

А до плажа се стига лесно по специално изградени за това подстъпи, които засега от по-далече не се виждат заради незавършения вид на съоръжението. Предстои да бъде разчистено и направено озеленяване, което ще придаде друг облик на паркинга.

Атанас Дачев
Много по-добре е. Преди минаваха и от двете посоки и не можеше да се върви въобще по плажа досега.
Мисля, че всички са доволни определено.

Това съоръжение е част от инвестиционния проект “Алея първа” и възлиза на 4 милиона лева.