НОВИНИ

Безплатни консултации за рак на гърдата във Варна

До края на тази седмица в Диагностично-консултативнния център “Света Клементина” във Варна се провеждат профилактични прегледи за рак на гърдата. Консултациите се извършват в часовете от 9 до 14 часа. Защо мамографията е най-надеждния метод за диагностициране на заболяванията на млечните жлези и обръщаме ли достатъчно внимание на здравето си в следващия репортаж.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова / Илко Илиев
16:30, 11.10.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Безплатни консултации за рак на гърдата във Варна

Два пъти в годината, през пролетта и есента, варненската болница ”Света Клементина” прави безплатни профилактични кампании за рак на гърдата. В световния месец за борба с това заболяване, интересът към прегледите е голям.

Дамяна Стоянова - административмен секретар в ДКЦ1 "Света Клементина" Варна
”За ден и половина вече минаха повече от 80 жени, което е показателно за по-високата култура, здравословна култура на жената."

Според доц. д-р Христина Попмихайлова, която води профилактичните прегледи, за скриринга трябва да се говори постоянно.

Доц. д-р Христина Попмихайлова-рентгенолог - мамолог
“Жена асимптоматична, без видими смущения трябва да знае-между 40 и 50 години всяка година, календарна трябва да има преглед.Никой не е загинал от това, че си е направил мамография, а че не си е правил, защото там се улавят най-фините изменения на мамограмата”.

Затова, ако искате и вие да обърнете внимание на здравето си, можете да го направите до края на тази седмица. За безплатните консултации във варненската Градска болница, пациентките трябва да носят актуална мамография. Прегледите се извършват след предварително записване в часовете от 10 до 15 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Църквата дарява апарати на клиниката за онкоболни деца в ИСУЛ
Църквата дарява апарати на клиниката за онкоболни деца в ИСУЛ
Подписваме нов договор с Русия за АЕЦ Белене
Подписваме нов договор с Русия за АЕЦ "Белене"