НОВИНИ

Безплатни прегледи на автомобили в Благоевград

Безплатни прегледи на автомобили организират от Съюза на българските автомобилисти в Благоевград. Всички желаещи могат да закарат колите си за проверка днес от 10 до 16 часа.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
08:26, 15.07.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

По данни на световни организации около 3500 души загиват ежедневно на пътя. Като най-честа причина за катастрофите е и неизправността на автомобилите, а най-засегнати са младежите между 15 и 29 години. За това от Съюза на българските автомобилисти се включват в инициативите на световната организация ФИА за проверка на автомобилите и тяхната безопасност.

Годишният технически преглед не е достатъчен, смятат специалисти. Необходимо е поне на 3-4 месеца да се преминава един контролен преглед на автомобилните системи.

Последните години има спад в боря на жертвите по пътищата в България. През миналата година са загинали около 600-700 души при ПТП.

;

Всички шофьори в Благоевград могат да проверят ходовата част, окачването, осветлението, гумите и спирачната система на колата си в автосервиза на Съюза на българските автомобилисти в Благоевград.

Александър Цацев, дир. СБА- Благоевград: "Това системите, които са пряко свързани движението, с което се цели нали самите водачи да се информират за техническото състояние на автомобила и при необходимост да вземат мерки съответно за отстраняването при съществени просто повреди в самия автомобил".

Много от водачите на автомобили в Благоевград разчитат единствено на годишния технически преглед, което е недостатъчно, каза от съюза.

Идеята на организаторите е да се намали броят катастрофите в страната, заради неизправни автомобили.

Александър Цацев, дир. СБА- Благоевград: "Последно мисля, че към 2007-2008 боят на убитите при ПТП беше около 1300 души, като миналата година цифрата, която е около 600 до 700 човека загинали на пътя при ПТП. Това е едно намаляване на броя на убитите, но в същото време недостатъчно."

Безплатни прегледи на автомобилите ще се проведат следващата седмица и в Хасково.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
135 години Борисова градина
135 години Борисова градина
Франция отбеляза националния си празник
Франция отбеляза националния си празник