НОВИНИ

Безплатни прегледи на фарове и гуми във Варненска област

Във всички специализирани сервизи на Съюза на българските автомобилисти шофьорите ще могат безплатно да проверят изправността на светлините и грайфера на гумите на автомобилите си от 1 до 11 ноември.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
06:40, 26.10.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Кампанията е част от акция "Зима", която ще се проведе на територията на цялата страна. Във Варненска област водачите ще могат да минат безплатни прегледи в трите технически пункта - на бул. "Ян Хуняди" и на ул. "Прилеп" във Варна и в кв. "Повеляново" в Девня.

Прегледите на фаровете се извършват със специално пригоден апарат, който регулира сноповете светлина да не заслепяват насреща движещите се автомобили. Проверката на грайферите на гумите се прави с дълбокомер. Изискването за минимална дълбочина на протектора е 1.6 милиметра.

Георги Янчев, отговорник техническа дейност в СБА - Варна: Автомобилът трябва да бъде снабден със зимни гуми, подходящи за сезона. Минимум грайферът трябва да бъде 3,5 – 4 милиметра, за да бъде ефективно.

Варненецът Димитър Димитров вече е подготвил автомобила си за зимния сезон. Разказа и какво трябва да направят водачите, преди да подкарат колите си при лошо време.

Димитър Димитров: Зимни гуми да има задължително четири, да се прегледа двигателя, антифриз, маслата как са, предницата да е регулирана, да няма фалове по пътя.

Пътна полиция започва акция “Зима” от 1 ноември. Тогава ще започнат масовите проверки за гуми, светлини, чистачки и изправност на автомобилите. В първите дни на месеца шофьорите ще се разминават само с предупреждение. От 15 ноември обаче ги чакат солени глоби, ако не са спазили изискванията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министрите на отбраната на държавите от НАТО на среща в Брюксел
Министрите на отбраната на държавите от НАТО на среща в Брюксел
Парламентът ще разгледа промени в Закона за насърчаване на заетостта
Парламентът ще разгледа промени в Закона за насърчаване на заетостта