НОВИНИ

Безплатно опресняване на знанията на шофьорите

Шофьорите безплатно ще могат да опресняват теоретичните си знания за пътните правила. Това е идеята на кампанията "Мисия Безопасност", която започва тази събота. От Асоциацията на пострадалите при пътно-транспортни произшествия коментираха, че крайната цел е да се намали броят на катастрофите.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:55, 31.05.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Всеки шофьор би могъл по желание да посещава курсовете от събота, 4 юни. Става въпрос не за безплатно кормуване, а за безплатна теория. Водачите ще решават листовки, ще си припомнят знаци, маркировки, ще се запознават с по-нови текстове от Закона за движението по пътищата, който е най-често променяния закон.

Владимир Тодоров - председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи: Това е един динамичен, жив процес, който всяка година се развива и променя, и ако някой е взел книжка преди 10-15 години, да не говорим за повече от 15-20 години, за една част от тези промени разбира от медиите, в друга част те остават незабелязани.

В Русе потърсиха мнението на шофьори за опреснителните курсове. Повечето одобряват идеята. Александър Маринов е зад волана от 12 години, но винаги е нащрек за някое правило, за което може и да не е разбрал.

Александър Маринов: Неприятно е когато всяка година излиза нещо ново и трябва да се съобразяваме. Примерно няколко пъти променяха ограничението на скоростта на магистралите и честно да ви кажа, в момента не знам 130 или 140.

В София желаещите да опреснят знанията си за пътните правила, могат да отидат на откриването на кампанията в 10 часа в събота, в кв. "Надежда 3", бул. "Ломско шосе" 167. Партньори на инициативата са от Областната дирекция на МВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клисура ще протестира
Клисура ще протестира
Ямболия събра 1001 четирилистни детелини
Ямболия събра 1001 четирилистни детелини