НОВИНИ

Безплатно приложение за събитията от Пловдив - Европейска столица на културата

Безплатно мобилно приложение за интересни локации и важните събития от календара на Пловдив като Европейска столица на културата ще заработи до седмица. Създателят му е стипендиант на Гугъл от Пловдив и е подкрепен от малък екип доброволци.

bnt avatar logo
от Росица Колева
09:18, 16.02.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Любен Брънзалов е млад програмист, привлякъл вниманието на Гугъл с постиженията си и избран измежду 80 000 души от цял свят за финансирано от американската корпорация обучение. Част от наученото той решава да приложи в проект, като разработи безплатно приложение за любимия си град, което веднъж свалено може да работи и офлайн.

Любен Брънзалов, програмист: Самото приложение е една интерактивна карта, която показва всичките културни местоположения на Пловдив и освен това показва и ивентите които са свързани с Пловдив културна столица.

В идеята си Любен е подкрепен от доброволците на фондация "Пловдив 2019", които му помагат с текстове, снимки и видео, а приятели от Берлин и Барселона менажират проекта.

Любен Брънзалов, програмист: Преглеждат материали, превеждат текстове, всичко е свързано с копи- райт и това, че нужно е самата информация да бъде авторска, защото не може да сложим някаква информация, която е притежание на някой друг.

Екипът ни получава специален достъп до почти завършеното приложение и неговата навигация ни упътва между забележителностите на Пловдив, за да ни заведе на пътуващата изложба от рисунки върху късове от Берлинската стена. Тя ще бъде в града до края на март като част от календара на европейската столица на културата.

За момента в приложението, което се нарича Together, има 42 локации и до седмица то ще се разпространява безплатно в мрежата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Данаил Кирилов: Темата с Изборния кодекс ескалира под давление на опозицията
Данаил Кирилов: Темата с Изборния кодекс ескалира под давление на опозицията
Русенски програмисти разработиха софтуер за дигитализиране на документи
Русенски програмисти разработиха софтуер за дигитализиране на документи