НОВИНИ

Безработни помагат за разчистването на срутените сгради в Хитрино

Работата по възстановяването на село Хитрино продължава. 30 трайно безработни са назначени да помагат в разчистването на срутените сгради. Те работят заедно с доброволци от различни организации.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
06:25, 28.12.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Безработицата в община Хитрино в момента е малко над 19 процента или - около 170 души за всички 21 населени места. Тридесет от тях, които сами са изявили желание да помогнат на Хитрино, от днес са назначени по програма за продължително безработни на Регионалната служба по заетостта.

Пламен Начков: Една част от тях са от незасегнатата част на Хитрино и от близките села, като общината е осигурила транспорт за придвижването им.

Новоназначените ще получават 50 процента от минималната работна заплата и ще работят по 4 часа всеки ден. Тази заетост е съобразена с тежкия труд, който ще извършват, както и с ниските температури, при които ще им се налага да работят.

Пламен Начков: Тези лица ще извършват своята дейност по възстановителни работи на сградите от публичния сектор и съдействат на пострадали семейства при преместване на имущество.

Назначените от днес хора имат право да работят по програмата в следващите три месеца. Ако се наложи дейностите да продължат и след този период, още през януари от община Хитрино ще потърсят допълнително хора, които да ангажират по същата програма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Враца погребват митрополит Калиник
Във Враца погребват митрополит Калиник
В БЧК разпределят средствата, събрани в помощ на Хитрино
В БЧК разпределят средствата, събрани в помощ на Хитрино