НОВИНИ

Безработни ще учат за парамедици в Разград

30 безработни от областите Разград и Търговище ще бъдат обучени за парамедици по проект, насърчаващ младежката заетост. Това ще стане по проект „Активност, обучение и заетост”, финансиран от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и Европейския социален фонд. Разработката е за 238 000 евро и е спечелена от Центровете за спешна медицинска помощ в Разград и Търговище.

bnt avatar logo
от Любомир Илиев
21:15, 21.06.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Шанс да се обучат за парамедици ще получат младежи до 29 години, които са без работа, със средно образование и с шофьорски книжки. Те ще усвояват знания 7 месеца, като стартът е на 15 септември.

Христина Асенова - ръководител на проекта: „Те получават ежедневна стипендия от 10 лева и разбира се транспортни разходи за участниците, обучаемите, които не са живущи в самия град, а в областта. След тези 7 месеца за тях е подсигурена работна заплата за следващите 6 месеца - работа на терен, работа за подпомагане дейността на центъра и работа в самия център.”

След обучението най-добрите ще останат на щат в центровете за спешна медицинска помощ.

Д-р Николай Йоцов, директор на ЦСМП в Разград: „Ежегодно има около 4-5 свободни места за водачи на санитарни автомобили, така че на първия етап поне 10 младежи ще могат за започнат работа в ЦСМП в Разград.”

Завършилите курса ще имат право да работят във всяка „Бърза помощ” в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Древни покривала на саркофази бяха върнати на Египет
Древни покривала на саркофази бяха върнати на Египет
Доналд Тръмп за пръв път пусна имейл с молба за финансови дарения за кампанията
Доналд Тръмп за пръв път пусна имейл с молба за финансови дарения за кампанията