Протестът на медицинските сестри става безсрочен. Тази сутрин те разпънаха палатка в градинката до парламента и се заканиха да стоят там докато не бъдат изпълнени исканията им за достойно заплащане, по-добри условия на труд и реформи в здравеопазването.

Вместо да се погрижат за болните тази сутрин протестиращите медицинските сестри се погрижиха да информират депутатите пред Народното събрание. Посрещаха ги с листовки, на които бяха посочени проблемите на здравеопазването.

Медицинска сестра: Имате ли представа, че ние сме дискриминирани и че нашият нощен труд е 0,25 лв. на час?
Тома Биков, ГЕРБ: Знам, че не е достатъчно добре платен.
Филип Попов, БСП за България: Подкрепяме справедливите ви искания.
© БГНЕС

Протестиращите отново настояха за достойно заплащане, по-добри условия на работа и реформи в здравеопазването. Според тях средствата, които бяха отпуснати за увеличение на заплатите при предишния протест, не са отишли по предназначение.

Мая Илиева, организатор на протеста: Според нас това трябва да бъде законово регламентирано, да е приоритет на държавата, а не да ни връщат обратно при работодателите и ние да зависим от тяхното благоволение.

Следобед мединските сестри бяха поканени на среща с председателя на Комисията за взаимодействие с неправителствените организации.

© БГНЕС
Медицински сестри отново излязоха на протест

Медицински сестри отново излязоха на протест

Медицинските сестри отново излязоха на протест. Събраха се пред Народното събрание. Те продължават да настояват за по-високи заплати и по-добри услови...