НОВИНИ

Лондонската полиция разглежда взрива в метрото като терористичен акт

Британската полиция съобщи, че разглежда взрива на метростанция "Парсънс Грийн" в Западен Лондон като терористичен акт, предаде Ройтерс. Въоръжени полицаи се отзоваха на сигнал за пожар във влак на подземна метростанция, а местни медии съобщават, че е имало експлозия в препълнената в пиков час композиция. Лондонската бърза помощ съобщи, че 18 души са приети в болница след експлозията в метрото, никой от тях не е с опасност за живот.

bnt avatar logo
от БТА
12:19, 15.09.2017 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
По света
лондонската полиция разглежда взрива метрото терористичен акт

Експлозивът, използван при днешния "терористичен инцидент" в метрото на Лондон, не се е взривил изцяло, предаде Ройтерс, като се позова на телевизия "Скай нюз". Британската медия цитира неназовани източници. Няколко човека бяха ранени при инцидента. Очевидци съобщиха за взрив в пълен вагон в метрото в час пик тази сутрин. Полицията разглежда случая като терористичен инцидент.

Националният координатор на полицията за борба с тероризма Нийл Басу заяви, че в случая става дума за тероризъм, посочи в комюнике лондонската полиция. "Известно ни е, че има няколко ранени хора", се казва още в съобщението, цитирано от Франс прес.

Външният министър Борис Джонсън заяви, че хората трябва "да запазят спокойствие да продължат с нормалния си начин на живот", предаде Асошиейтед прес. Той каза, че е грешно да се спекулира със станалото на метростанция "Парсънс Грийн" и че със случая са се заели полицията и транспортните власти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият учебен ден в снимки
Първият учебен ден в снимки
12 хиляди първокласници влизат в класната стая в София
12 хиляди първокласници влизат в класната стая в София