НОВИНИ

Билетчето за автобус до местността “'Боровец” край Варна по-евтино

По-ниска цена на билетчето за градския транспорт плащат вече живеещите в местността Боровец край Варна. Промяната идва след редица граждански протести. От 1 лев и 40 стотинки таксата за превоз стана левче - колкото струва билетчето за градския транспорт във Варна. Решението за по-ниската цена влезе в сила от трети март.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петя Иванова, Илко Илиев
16:19, 06.03.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Години наред живеещите в местностите Боровец и Ракитника край Варна плащаха по-висока цена за автобус до града, въпреки че преди 5 години двете селищни образования станаха част от квартал „Аспарухово“. И тъй като цената на билета до квартала е 1 лев, толкова трябваше да плащат и живеещите в двете местности. Но това така и не се случи. Последваха протести, като последният от тях беше насрочен за 4 март. Решението за поевтиняване на билетчето обаче го изпревари.

Жител на местността”Боровец”
“Моля се да е станало, защото има много хора, на които децата им да дойдат, възрастни хора. Може веднъж в седмицата да дойдат , ама им струва 1.60 и 1.60, а до предната спирка още левче и общо това са 5 и нещо."

От трети март обаче новата цена на билетчето важи единствено за Боровец. До местността Ракитника хората продължават да плащат повече, установи репортерската ни проверка.

Жител на местността”Ракитника”
“Но е хубаво да бъде едно левче, защото тук сме много близо до Галата, тук също има ученици, които постоянно пътуват до града до училище.”

Живеещите в Ракитника заявиха, че ако не бъде намалена цената на билетчето в местността, отново ще има протести.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експерти искат България да строи нови ядрени мощности
Експерти искат България да строи нови ядрени мощности
Социалните мрежи карат хората да се чувстват самотни
Социалните мрежи карат хората да се чувстват самотни