Биляна Дудова е изписана в отлично състояние. Спортистката беше приета с порезна рана в лява предмишница, без засягане на съдово-нервен сноп или на магистрални кръвоносни съдове. Това обясни на брифинг пред журналисти, доц. Антоний Филипов, началник на Клиниката по обща и ендоскопска хирургия.

Самата рана е била с давност 15 часа. Вчера пациентката е била превързана отново, а днес, преди обяд, беше изписана от болницата в отлично състояние. При изписването Биляна Дудова е била напълно спокойна и си е тръгнала от лечебното заведение на собствен ход, поясни доц. Филипов.

„Към днешна дата няма никаква опасност за живота на пациентката, не е засегната инервацията, мускулатурата или каквото и да е от двигателната активност на лявата й ръка“, допълни той.

На 21 май, между 20:00 и 21:00 часа в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ беше докарана 21-годишната трикратна европейска шампионка по борба Биляна Дудова.

На журналистически въпрос дали раната ще попречи на Биляна Дудова да спортува, доц. Филипов беше категоричен, че това няма да се случи. Той допълни все пак, че с оглед на мястото, на което е била раната, пациентката е извадила късмет, че няма да има никакви допълнителни последствия.

От УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ са предложили да извикат психолог във връзка с инцидента с известната ни спортистка, но от Българската федерация по борба са предпочели да работят с техен психолог.

Eвропейската шампионка по борба Биляна Дудова е направила опит за самоубийство

Eвропейската шампионка по борба Биляна Дудова е направила опит за самоубийство

„Добре съм, вече се възстановявам вкъщи”, заяви Биляна Дудова.