НОВИНИ

Бионсе с девет номинации за наградите "Грами"

Бионсе, която вече е спечелила 20 награди "Грами", е първият изпълнител, номиниран едновременно в поп, рок , R&B и рап категории през една и съща година. Тя е и най-номинираната жена в историята на наградите "Грами" - общо 62 пъти. Тя има номинации за албум на годината с "Lemonade", както и за песен и запис на годината с "Formation".

bnt avatar logo
от БТА
16:49, 06.12.2016
Чете се за: 00:44 мин.
Още
бионсе девет номинации наградите грами

След Бионсе в тазгодишните номинации за наградите "Грами" са Дрейк, Риана и Кание Уест, които се състезават в по осем категории.

Кание Уест, който е спечелил 21 награди "Грами", има 68 номинации през годините.

Британската певица Адел също е номинирана за албум, запис и песен на годината. Тя има още две номинации - за най-добър поп вокален албум и най-добро поп соло изпълнение ("Hello").

В категорията албум на годината освен "Lemonade" на Бионсе и "25" на Адел, са номинирани албумите "Views" на Дрейк, "Purpose" на Джъстин Бийбър и "Sailor's Guide to Earth" на Стърджил Симпсън.

В категорията песен на годината "Formation" на Бионсе и "Hello" на Адел си съперничат със "7 Years" на "Лукас Греъм", "I Took a Pill In Ibiza" на Майк Поснър и "Love Yourself" на Джъстин Бийбър в съавторство с Ед Шийран.

"Formation" на Бионсе, "Hello" на Адел, "7 Years" на "Лукас Греъм" са номинирани и за запис на годината заедно с "Work" на Риана и Дрейк и 'Stressed Out" на "Туенти уан пайлътс".

Освен във водещите три категории, Бионсе е номинирана за най-добро рок изпълнение ("Don't Hurt Yourself" с Джак Уайт), поп соло изпълнение ("Hold Up") рап/живо изпълнение, ("Freedom" с Кендрик Ламар), съвременен ърбан албум ("Lemonade").

Наградите "Грами" ще бъдат раздадени на церемония на 12 февруари в Лос Анджелис.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Социалните мрежи обединяват сили срещу пропагандата на тероризъм в интернет
Социалните мрежи обединяват сили срещу пропагандата на тероризъм в интернет
Разследват смъртта на българската студентка в САЩ, обявиха награда от $11,000
Разследват смъртта на българската студентка в САЩ, обявиха награда от $11,000