НОВИНИ

Бионсе спечели осем статуетки на MTV

Бионсе доминира на церемонията за видео музикалните награди на MTV в Ню Йорк, като спечели осем статуетки, включително в главната категория за видеоклип на годината с ("Formation"), и оживи сцената със 15-минутно изпълнение от силния си албум "Lemonade", съобщиха световните информационни агенции.

bnt avatar logo
от БТА
11:16, 29.08.2016
Чете се за: 01:42 мин.
Още
бионсе спечели осем статуетки mtv

Бионсе спечели и наградата за най-добър видеоклип на певица с "Hold Up", както и наградите за поп видео, за хореография, режисура, операторско майсторство, монтаж за "Formation", както и за новаторско дълго видео ("Lemonade") - категория, която беше въведена отново след 25-годишна пауза.

С многото си статуетки "Лунен човек", които вече станаха 21 за цялата й кариерата, Бионсе подобри рекорда на Мадона, която има общо 20. Осем видео награди на MTV за една вечер са печелили само Лейди Гага и норвежците "А-ха". Шампион обаче е Питър Гейбриъл с 10 статуетки от времето на "Sledgehammer".

Бионсе доминира и на сцената, като възпламени публиката, изпълнявайки медли на песните от албума "Lemonade". Суперзвездата демонстрира целия си талант и енергия. Тя посвети наградата си за видеоклип на годината на жителите на Ню Орлиънс, Луизиана, които от две седмици се борят с тежки наводнения, а на церемонията я придружаваха майки на млади афроамериканци, убити от полицията.

При мъжете наградата за най-добър видеоклип спечели Калвин Харис за "This Is What You Came For" с Риана. Той победи и в категорията за най-добро електронно видео с "How Deep Is Your Love". Дрейк спечели наградата в категорията за хип хоп с "Hotline Bling", а "Туенти уан пайлътс" - в категорията за рок с "Heathens". Наградата за сценография спечели "Blackstar" на Дейвид Боуи, а за визуални ефекти "Up & Up" на "Колдплей".

Наградата за песен на лятото взеха момичетата от "Фифт хармъни" с "All In My Head". Те получиха и статуетката за сътрудничество заедно с Тай Дола Сайн.

Групата на Джо Джонас "Данс" спечели наградата за нов изпълнител.

Наградата за цялостно творчество "Авангард" на името на Майкъл Джексън получи Риана, която също предложи на зрителите запомнящо се шоу. Тя откри церемонията с хита си "Only Girl 'In the World" и още две песни, а след това се завърна още три пъти на сцената, като изпя общо 13-хита от 13-годишната си кариера. Наградата "Авангард" й връчи Дрейк, който обяви, че е влюбен в нея от 22-годишен, и я нарече "жива, дишаща легенда в нашата индустрия". Те се целунаха и Риана каза, че това е "изумителен момент" в кариерата й. Приемайки статуетката, певицата благодари на феновете си:

"Моят успех започна като мечта, но сега той вече не е само мой. Той е на семейството ми, на феновете ми, на страната ми, на Карибите, на жените, на черните жени . . . Благодаря Ви, че ме подкрепяте отново и отново" - каза Риана.

За разлика от Бионсе и Риана, Бритни Спиърс, която се завърна на сцената на видео музикалните награди на MTV след 10-годишно отсъствие, за да изпълни новия си клип "Make Me ...", беше неубедителна.

Кание Уест представи новия си видеоклип "Fade". Преди това той говори в характерния си стил за бедността, за съпругата си Ким Кардашиян, за дрязгите с Тейлър Суифт. Той се сравни с Уолт Дисни, Стив Джобс, Хауърд Хюс, Хари Труман и Хенри Форд.

Публиката в "Медисън скуер гардън" забавляваха също Ариана Гранде и Ники Минаж, Ник Джонас. Много от големите звезди на музикалната индустрия, като Джъстин Бийбър, Адел и Тейлър Суифт обаче отсъстваха от церемонията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарът в Кресненското дефиле е овладян
Пожарът в Кресненското дефиле е овладян
Прокуратурата в Брюксел: Имало е палеж, а не бомба до Института по криминология
Прокуратурата в Брюксел: Имало е палеж, а не бомба до Института по криминология