В отговор на исканията на протестиращите социалният министър Бисер Петков каза, че е готов да продължи диалога с организациите на хората с увреждания. Той ги е поканил на среща утре в социалното министерство.

Петков обясни, че оценка на работоспособността съществува и тя е израз на новия подход за оценка на хората с увреждания, при който водещ е социалният, а не медицинският подход.

По думите му концепцията за реформа на експертизата на работоспособността, която е внесена в Народното събрание в края на миналата година, не може да бъде изтеглена.

Бисер Петков, министър на труда и социалната политика: Фактът, е че по тази концепция не са произтекли последващи действия означава,че тя е замразена образно казано. И чакаме заедно с представителите на хората с увреждания да продължим разговорите, дали тя може да бъде основа с някой съществени изменения или всъщност би трябвало да работим по изцяло нова концепция.
Хора с увреждания излязоха на протест срещу реформите в ТЕЛК

Хора с увреждания излязоха на протест срещу реформите в ТЕЛК

Хора с увреждания излязоха на протест срещу реформите в ТЕЛК. Те са недоволни от идеята за въвеждането на нова система за експертиза на работоспособно...