НОВИНИ

Петков: В социалния бюджет са предвидени най-много пари за хора с увреждания

Факт е, че заплатите в България през последните години растат. Ако ги сравним с европейските, те са ниски, но тенденцията е на повишение, посочи социалният министър Бисер Петков в "Панорама". Големият въпрос, по който се спори, е как ще се разпределя произведеното. Според него всеки един ръст трябва да бъде устойчив, той трябва да е съобразен. Икономиката все още не произвежда достатъчно, за да се почувства този ръст, изтъкна Петков.

bnt avatar logo
от БНТ
21:22, 27.10.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

В бюджета на Министерството на труда и социалната политика най-голямо е увеличението на разходите за политиките за интеграция на хората с увреждания, подчерта социалният министър.

Бисер Петков, министър на труда и социалната политика: 82 млн. лева повече са предвидени в бюджета на министерството. С голяма част от тези средства ще се финансира една програма, която за първи път държавата поема нейното финансиране - личните, социалните асистенти, които оказват подкрепа на над 26 хиляди хора с увреждания.

Половината от бюджета на социалното министерство е насочен към политиката за семейства с деца. Предложението е да има по-голям достъп до 560 млн. лева, които са заложени. Търсим ефективно насочване на тези средства, изтъкна Петков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испанският премиер свиква избори в Каталуния на 21 декември
Испанският премиер свиква избори в Каталуния на 21 декември
Кметът на Велико Търново е големият победител в надпреварата „Кмет на годината“
Кметът на Велико Търново е големият победител в надпреварата „Кмет на годината“