Фелдшер беше открит мъртъв в кабинета си тази сутрин в тополовградското село Орешник. По случая като заподозрян за убийство е арестуван бившият легионер във френския легион Иван Пачелиев - известен и с арест от миналата година заради заплахи срещу полицаи.

Продължават огледите в здравната служба, където е извършено убийството, както и в дома на основния заподозрян - Иван Пачелиев. Няколко часа днес продължи операцията по задържането му, като в нея участваха и психолози.

Към 10 часа тази сутрин е получен сигнал в полицията за изчезването на фелшера. Хората са го търсели по телефона и се чувало, че той звъни в здравната служба.

Ивайло Иванов: На място веднага са насочени екипи, помещението е било заключено, когато са влезнали вътре са видели въпросния фелшер на земята в безпомощно състояние, извикан е екип на спешна помощ, който е констатирал смъртта.

Основният заподозрян се оказал Иван Пачелиев, който също живее в Орешник. За задържането му дошъл екип на специализирания отряд за борба с тероризма,оръжие не е използвано.

Ивайло Иванов: Много бързо беше задържан по възможно най-безопасния начин за него и за околните,

Засега от МВР не съобщават каква е причината за смъртта на фелшера. Заподозреният не признава вината си, нито разговарял с полицаите, обясни главният секретар на МВР. По думите му задържаният е с психическо заболяване.

Христо Терзийски: Лицето е било настанявано в психиатрично заведение, след което в съдебно заседание е освободено.
Христо Терзийски: Възможностите на полицейските органи се изчерпват с профилактични беседи и покани за предупреждения за неизвършване на правонарушения и престъпления.

В полицията не са получавали официални сигнали от местните хора, че той е опасен и създава проблеми. Според съселяните на Иван обаче проблеми е имало.

Местните хора се надяват, ако се докаже, че заподозреният е извършил убийството да не бъде пускан на свобода.

Предстои прокуратурата да повдигне обвинения на заподозряния за убийство на медицински специалист. Ако вината му бъде доказана, може да получи присъда от 20 до 30 години затвор.

Задържан е мъжът, за който има подозрения, че е убил фелдшера в село Орешник

Задържан е мъжът, за който има подозрения, че е убил фелдшера в село Орешник

Бившият легионер във френския легион Иван Пачелиев, за който има подозрения, че е убил фелдшера на тополовградското село Орешник, е задържан. Медицинс...