НОВИНИ

Бивш спасител откри телата на изчезналите баща и син в Стара планина

Откриха телата на двамата туристи в Стара планина. Бащата и синът изчезнаха на 6 февруари над Калофер. Те са били намерени от дългогодишен бивш спасител в малко дере на няколко метра от вилната зона в местността "Паниците". На място пристигнаха близки на загиналите туристи, планински спасители и съдебни лекари, които да установят причината за смъртта им.

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
20:35, 19.02.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Тодор Мечкарев решил да отиде рано тази сутрин до дерето над водната станция в местността "Паниците", тъй като спасители от Пловдив вчера отново търсили двамата туристи, но не ги намерили.

Тодор Мечкарев: Благодарение на шефа на планинската служба Георги Стамов, на връщане ми се обажда, вика бай Тошо, никаква следа.

Мечкарев казва, че тръгнал към мястото, защото имал предчувствие къде може да са бащата и синът.

Тодор Мечкарев: Още на десетата минута видях синьо нещо. Отивам в едно дере. Виждам единия труп и веднага се върнах, сигнализирах първо на Георги Стамов. Търсили ли са там. Зад един корен от дърво паднало. Зад корена - извадени бутилки, раници, там са били живи до едно време.

В последния ден от спасителната операция бившият спасител и местни хора видели, че на това място имало светлина, по-силна от тази на челник.

Димитър Скочев: Мигаше и си помислих, че може да са тези пострадалите хора. Аз минах надолу, спрях една кола - спасители, казах им, че има някаква светлина. Те ми казаха, че са някакви техни хора и не отишли до мястото.

Бащата и синът са били само на около 150 метра преди пътеката, която води надолу до вилната зона. Въпреки това, по думите на опитния планинар, е било невъзможно двамата мъже да оцелеят толкова дни при лоши метеорологични условия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха ценни артефакти и документ за криминалното му минало в офиса на Божков
Откриха ценни артефакти и документ за криминалното му минало в офиса на Божков
Седем души са натровени след ваканция в хотел в местността Узана край Габрово
Седем души са натровени след ваканция в хотел в местността Узана край Габрово